Oma matkani poispäin pelosta

Muutoksen ja tuntemattoman pelko ovat usein esteinä kun kuljemme omaa tietä eteenpäin. Pelko kahlitsee, toisinaan se ajaa mielen kaaokseen ja lopulta emme uskalla tarttua kiinni elämään vaan jäämme jatkuvaan odotuksen tilaan.

’Sitten joskus minä teen sen.’

Tie tasapainoon on kolmas henkisen kasvun kirjani ja olen tietoisesti välttänyt laittamasta itseäni henkilönä kahteen aikaisempaan kirjaani Voiman tie ja Chakrapolku. Myös tähän uuteen kirjaan mietin pitkään keitä löytäisin kuvattavaksi teokseeni kunnes totesin, että nyt on aika minun itseni voittaa omat pelkoni ja astua esille sanojeni takaa. Tämä blogi on paikka jossa avaan omaa tarinaani, henkistä matkaani, käsittämättömiä valintoja joita olen tehnyt, joissa ei ole ollut mukana hitustakaan pelkoa, vaikka pelko ja sen jatkuva selättäminen ovatkin olleet polttoaineeni lapsuudesta asti. Toivon, että voin antaa esimerkin omien kokemusteni ja tarinoiden kautta kaikille jotka epäilevät omaa voimaansa, rohkeutta kulkea eteenpäin ja tehdä hulluja valintoja, jotka tuntuvat itsestä oikeilta vaikka ympäriltä kaikuukin vastustus.

Tervetuloa mukaan riisumaan pelko pois harteilta, jotta voimme kulkea elämän matkaa juuri kuten sen suunnittelimme ennen kuin ympäristön vaikutteet iskivät meihin ja uskoimme niihin enemmän kuin itseemme.

Sielu valaistuu hengityksen avulla. Valaistuminen tarkoittaa yhteyden uudelleen löytämistä omaan itseen, siihen mikä meissä on totta. — Inderjit Kaur Khalsa

IMG_2032

Tammikuussa kun Tie tasapainoon kirjan käsikirjoitus oli valmis päätin ensin tehdä matkan itse. Se kestäisi viisi viikkoa ja samalla saisin testata toimiiko konsepti. Se oli jännittävää, koska mitä jos se ei toimisikaan? Epäilys ja pelko olivat mukana kun aloitin. Kun myöhemmin tässä blogissa kerron teille kuinka nämä kirjat syntyvät niin ymmärrätte, että pelko oli täysin turha. Siitä huolimatta pelkäsin epäonnistuneeni.

Maanantaina asetin lampaantaljan olohuoneen lattialle kotonani Espoossa. Ulkona oli pimeää ja kylmää. Saisin odottaa vielä monta kuukautta ennen kuin pääsisin takaisin parvekkeelle joogaamaan. Tein lämmittelyt ja ensimmäisen viikon harjoitukset, jonka jälkeen avasin käsikirjoituksen ja luin kirjoitustehtävät tälle viikolle. Niitä oli kaksi. Toinen kysymyksistä kuului: Mitä sinä oikeasti haluat? Pysähdyin ja mietin. Mitä minä oikeasti haluan? Äkkiä tuntui kuin olisin herännyt pitkästä unesta. Näin silmieni edessä meren, oli kesä ja istuin parvekkeella katse merelle päin. Edessäni oli tietokone ja kirjoitin, vieressä oli pieni pöytä jonka päällä höyryävän kuuma kahvikuppi. Olin jossakin aivan toisaalla, tunsin että kotonani on kaksi kerrosta, paljon tilaa. Silloin havahduin takaisin Espooseen, oli edelleen talvi ja ikkunasta näkyi pelkkä pimeys.

Ymmärsin, että visio, jonka kysymys minussa herätti oli sama jota olin kantanut mukanani jo 20-vuotta, vaan edelleen minulta puuttui meri ja parveke jolla kirjoitan. Tunnistin kuinka olin vuosikaudet uskonut, että jonakin päivänä tulee mies joka vie minut tähän unelmieni kuvaan, ajattelematta lainkaan, että kenties voisin itse viedä itseni tuohon kuvaan! Vain muutamaa päivää aikaisemmin olin vaihtanut kännykkääni kuvan Alanyan rannalta, paikka joka oli tuntunut kodilta ensi hetkestä lähtien.

IMG_2313Katsoessani tätä kuvaa ymmärsin vihdoin, että nyt oli aika ottaa ohjat omiin käsiini. Olin asunut Yhdysvalloissa seitsemän vuotta ja poikani synnyttyä olin palannut takaisin Suomeen vain muutamaksi kuukaudeksi. Siitä oli nyt 12-vuotta ja olin edelleen Suomessa. Lähetin ystävälleni viestin Alanyaan, että nyt olisin valmis muuttamaan. Hän oli asunut Turkissa jo 2000-luvun alusta alkaen ja perustanut sinne perheen, kotiutunut uuteen maahan. Olimme leikitelleet ajatuksella, että jonakin päivänä avaisimme kaupunkiin yhteisen joogakoulun.

Kun yhteytemme intuitioon on auki ja toimimme sen ohjaamina niin asiat alkavat tapahtua nopeasti ja tuntuu kuin kaikki menisi kuten on suunniteltukin. Kun maanantaina ilmoitin ystävälleni päätöksestä muuttaa Alanyaan ja että nyt olisin valmis perustamaan kaupunkiin joogakoulun, niin keskiviikkoon menessä minulla oli asunto sekä tilat koulullemme. Hauskaa oli myös se, että ainoa soveltuva asunto joka löytyi, sijaitsee kahdessa kerroksessa joista molemmista on näkymä merelle. Visioni on siis toteutumassa. Muutto tapahtuu elokuun lopulla. Nyt rakennamme tulevaisuutta ihan konkreettisesti seiniä kaataen ja niitä uudelleen muokaten.

IMG_7B61626E77EB-1.jpeg

Tein viiden viikon ohjelmani loppuun ja voin todeta, että kirja toimii. Tai ainakin se toimi minulle. Kirja julkaistaan elokuussa 2018, toivon kuulevani kuinka se vaikuttaa sinuun! Mitä muutoksia se saa aikaan sinussa, vaikka vain ihan pieniä ajatuksia ja oivalluksia. Auttaako kirja sinua irrottautumaan odotuksen tilasta ja heittäytymään elämään omaa elämääsi juuri kuten olit suunnitellutkin? Näinä kirjan ilmestymistä edeltävinä kuukausina kirjoitan tässä blogissa teemoista, joita kirja pitää sisällään.

IMG_4992

 

Ja vähitellen ajan kanssa, uskallan tulla esiin näiden hiusteni takaa ja varjoista.

Much Love,

Inderjit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s