Opas joogiseen elämään 4/4

Joogisen elämän harjoittelu kääntyy nyt viimeiselle neljännekselle. Olemme matkanneet 30 päivää ja vielä on 10 päivää jäljellä. Nämä seuraavat päivät pohdimme valon ja pimeyden merkitystä. Olemme oppineet arvottamaan valoa pimeyttä tärkeämpänä. Joogaamme, jotta pääsemme eroon sisäisestä pimeydestä. Opettelemme kääntämään katseen kohti valoa, iloa ja hyvää oloa. Vaan tästä huolimatta pimeys on aina mukanamme, se on ystävämme, opettajamme, ja tien näyttäjä vaikka usein tahdomme kieltää sen. Pimeyden ymmärtäminen osana itseämme on tärkeä osa joogista taivalta.

Vain muutama päivä sitten koimme vuoden pimeimmän päivän 21.12. Juhannuksesta lähtien olemme kulkeneet sitä kohti ja nyt olemme jälleen suuntaamassa kohti uutta kesää valon lisääntyessä päivä päivältä. Tasapaino on tärkeä. Meillä on yhtä monta pimeää hetkeä kuin valon hetkeä tässä elämässä. Kun opimme ymmärtämään pimeyden arvon ja rakastamaan sitä itsessämme niin kärsimys katoaa. Annamme huonolle ololle luvan olla, viettää hetken aikaa kanssamme tietäen, että valon aika on pian. Tällöin pimeys ei tuhoa meitä vaan antaa meille voimaa kääntää katse kohti valoa. Se on pimeyden tehtävä. Kun tuon pimeyden aikana opimme suuntaamaan ajatukset siihen mikä meidän mieltä painaa, mikä ahdistaa, mikä tuottaa pahan olon niin osumme asian ytimeen, ymmärrämme miksi pimeys on sillä hetkellä luonamme. Hämärän, epätoivon hetken ja huonon olon tarkoitus on näyttää meille se mitä emme halua, jotta osaamme määrittää itsellemme sen mitä haluamme! Jos tämä on se mitä EN halua, niin mitä minä sitten HALUAN? Valo löytyy tästä kysymyksestä. Kun alamme unelmoida, toivoa, rakentamaan pilvilinnoja, niin elämme hetken aikaa noissa unelmissa, jolloin ilon tunne meissä kasvaa. Ilo poistaa esteitä valon tieltä.

Tarkkaile olotilaasi nämä seuraavat 10 päivää. Jos pimeys tai itsesyytökset valtaavat mielesi niin löydä armo itseäsi kohtaan. Katso pimeyttä suoraan silmiin ja mieti haluatko sitä vai kenties jotain muuta? Valinta on aina sinun.

marcus-dall-col-63805-unsplash.jpg

PÄIVÄT 31-40

AAMU

 1. Olet jo aikaisemmilla viikoilla harjoitellut kuinka herätään tietoisesti uuteen aamuun, otetaan kylmä suihku ja harjataan nielusta bakteerit pois. Jatka siis samaa tuttua rutiinia.
 2. Tee harjoitus jota olet tehnyt jo 30 päivää. Päätä jooga ja meditaatio sessio omaan henkilökohtaiseen kiitokseen maailmankaikkeudelle, Jumalalla, kenelle tahansa jota haluat kiittää kaikesta siitä mitä sinulla on.
 3. Nauti aamupalaksi marjainen raikas pirtelö.

PÄIVÄ

 1. Käy kävelyllä, lepää, lue kirjaa, nauti rauhasta, jonka olet luonut ympärillesi näiden joogisen elämän harjoittelun päivinä.
 2. Tutkaile mielialaasi, kuinka se vaihtelee. Naisten on hyvä muistaa, että meidän mieliala ja emootiot vaihtelevat 2,5 päivän välein, kun taas miehet ovat luonnostaan tasaisia. Tämä on hyvä myös miesten pitää mielessä, koska silloin naista on helpompi ymmärtää.
 3. Syö lounaaksi ravitseva salaatti.

ILTA

 1. Sulje laitteet varhain ja keskity viettämään aikaa perheen, ystävien tai vain omassa seurassasi. Joskus on hyvä olla tekemättä mitään. Usein me täytämme aikaa turhalla tekemisellä. Mielenrauhan yksi perussääntö on se, että osaa olla tekemättä yhtään mitään. Harjoittele tätä.
 2. Tee vielä ennen nukkumaanmenoa yksinkertainen meditaatio. Istu selkä suorana joko lattialla risti-istunnassa tai tuolilla. Suljen silmät ja keskity seuraamaan hengitystä. Keskity vain ja ainoastaan sisään- sekä uloshengitykseen. Jos huomaat, että ajatukset lähtevät harhilemaan niin palauta ne lempeästi takaisin seuraamaan hengitystä. Jatka tätä 3-15 min. Voit aloittaa 3 minuutilla päivässä ja lisätä aina yhden minuutin joko joka päivä, tai jos haluat jatkaa meditaatiota pidempään, niin voit lisätä yhden minuutin joka viikko.milan-popovic-674483-unsplash.jpg

Joogisen tien kulkijoille:

 • Muista sanoa läheisillesi, että rakastat heitä.
 • Muista tervehtiä ventovierasta vastaantulijaa kadulla kun molemmat kiirehditte omiin suuntiinne.
 • Kun kuljet kaupan, pankin, koulun, työpaikan tai mistä tahansa ovesta, niin muista katsoa tuleeko joku jäljessäsi, jotta voit pitää ovea auki myös hänelle.
 • Huomioi tuntemattomia ympärilläsi ystävällisellä hymyllä.
 • Kun näet pienen vauvan tai lapsen niin kohtaa hänet aina hymyllä.
 • Jos seisot jonossa niin muista, että se on sinulle annettu lahja pysähtyä, tarkkailla mitä ympärilläsi tapahtuu ja olla hetken aikaa aivan rauhassa. Nauti jonottamisesta.
 • Jos huomaat, että joku kaipaa apuasi niin auta.
 • Jos sinulta pyydetään apua niin auta, mutta jos sinulta ei pyydetä apua ja huomaat, ettei sitä kaivata, vaikka sinun mielestäsi se olisi tarpeen, niin odota kunnes sinulta tullaan pyytämään apua. Jos autat ilman, että sitä halutaan hukkaat vain omaa energiaasi ja saat toisen etääntymään itsestäsi.
 • Ole läsnä kaikille, kuuntele ja näe valo jokaisen sydämessä. Katso tuohon valoon vaikka näkisit hetkellisen pimeyden. Mitä enemmän näemme valoa niin sitä helpompaa elämämme on. Pimeyden tehtävä on osoittaa meille valo!

Kun olet harjoitellut joogista elämää nämä 40 päivää, niin jatka vielä 90 päivään asti, tai 120 tai jopa 1000 päivään asti, ja katso mitä tapahtuu.

Tunnista pimeys itsessäsi, mutta elä rakkaudessa, valossa, ilossa ja armossa!

Hyvää uutta vuotta 2019!

Sat Nam!

Inderjit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s