Opas joogiseen elämään 3/4

Jos aloitit ohjelman 20-päivää sitten niin nyt olet puolivälissä matkaa. Me aloitimme opettelemalla kunnioittamaan itseä, omia toiveita, unelmia ja päämääriä elämässä. Sen jälkeen opettelimme kunnioittamaan tilaa meidän ympärillämme, siivosimme ja poistimme paakkuuntunutta energiaa itsessämme sekä ympäristössämme jotta uusi, raikas ja vapaa energia pääsisi virtaamaan kanssamme ja kauttamme kaikkialle. Nyt seuraavien 10-päivän aikana kierrokset kovenevat koska edessämme on joogisen elämän suurin haaste. Sen selättämiseen voi mennä vuosia, jopa vuosikymmeniä, mutta se on aloitettava joskus. Me aloitamme nyt.

Toisen ihmisen, eläimen ja koko luomakunnan kunnioittaminen tuntuisi olevan itsestäänselvyys erityisesti joogisen tien kulkijoille. Vaan suurin yllätys itselleni oli oman polkuni alkuvaiheessa se, kuinka valtavan suuria egoja henkisessä maailmassa liikkuukaan. Mitä syvemmälle oppien sisään sukelsin niin sitä suuremmaksi kasvoi myöskin oma egoni. Henkisen tien kulkijan suurin haaste onkin siis kitkeä irti rikkaruohon lailla kasvava kaikkitietävä, kaikki ymmärtävä, kaikki osaava henkinen ego.

specphotops-563427-unsplash.jpg

Aluksi kun astumme joogiselle polulle tunnemme suurta kiitollisuutta sen löytämisestä, annamme vuolaasti kiitosta opettajallemme, joka on ohjannut meidät pimeydestä valoon. Vaan äkkiä tuo valon kirkkaus meissä itsessämme, joka on olemuksemme ydin, se joka me olemme, alkaakin häikäistä meitä. Kun jatkamme uintia tuossa ihanassa kirkkaudessa ympärillämme niin he, jotka eivät vielä ole tavoittaneet tuota valoa, tuntuvatkin vähäpätöisiltä jopa hieman tyhmiltä meidän silmissämme.  Äkkiä olemmekin heidän kaikkien yläpuolellaan koska meillä on tieto ja viisaus ja vain meillä on avaimet oikeaan tapaan olla ja elää, vain me tiedämme kuinka elää JOOGISESTI OIKEIN! Tämä vaihe jatkuu niin pitkään kunnes joku pudottaa meidät alas jalustaltamme ja pudotessa tuo meidän sisäinen, häikäisevä kirkkaus himmenee. Enää emme tunnista valoa vaan saatamme jopa kieltää sen olemassaolon, koemme että meitä on huijattu. Tässä vaiheessa alamme huutaa henkisiä vastalauseita ja kuinka suurta puppua koko henkisyys onkaan. Kunnes väsymme kailottamaan ja annamme asian olla. Sitten täysin odottamatta, kuin vahingossa päädymme jälleen tilanteeseen missä tuo sisäinen valo avaa meille uudelleen ovensa. Astumme sisälle vain huomataksemme, että olemme jälleen kotona, olemme olleet kotona omassa valossa koko ajan vain tiedostamatta sitä!

Tämä väsyttävä matka on siis edessä myöskin sinulla, mutta lupaan, että kun vihdoin pääset läpi tuon vaivalloisen vaiheen, olet kuin uudesti syntynyt. Vasta silloin todella tunnet oman valosi, osaat käyttää sitä etkä enää aseta itseäsi toisten yläpuolelle tai alapuolelle, vaan ymmärrät että olemme kaikki yhtä samaa valoa, eri muodossa, oppimassa eri asioita, opettamassa eri vaiheita toisillemme. Ja kaiken tämän jälkeen ei ole muuta kuin YKSI ja se yksi olemme ME.

Näiden seuraavien 10-päivän aikana keskitymme näkemään valon kaikissa, joita kohtaamme. Keskitymme hengityksen avulla avaamaan sydämen rakkaudelle.

jonas-weckschmied-117633-unsplash kopio

PÄIVÄT 21-30

AAMU

 1. Herää kuten aikaisemmin, eli riittävän ajoissa jotta ehdit tehdä aamun harjoituksen. Jatka askelten tunnustelua kun nouset ylös sängystä. Harjaa hampaat sekä kieli, erityisesti kielen takaosa, jonne bakteerit mielellään pesiytyvät yön aikana.
 2. Ota jääkylmä suihku. Kastele ensin käsivarret, sitten jalat, sen jälkeen vatsa, rinnat ja selkä. Hankaa voimakkaasti ihon pintaa, kun kylmä vesi osuu siihen. Näin laitat veren kiertämään ja puhdistumaan. Käytä jokainen jäsen veden alla kolme kertaa. Jätä kuitenkin hiukset kastelematta, mutta kastele kasvot. Suihkun jälkeen ota karhea pyyhe ja kuivaa iho voimakkaasti hangaten. Näin tehostat veren virtausta suonissa ja huomaat kuinka lämmön tunne hiipii kaikkialle kehoon.
 3. Tee aamun joogaharjoitus jatkaen edelleen samaa harjoitussarjaa, jonka aloitit 20-päivää sitten. On hyvä pysyä yhdessä harjoituksessa aina vähintään 40-päivän ajan, jotta harjoitus alkaa todella vaikuttaa.
 4. Aamiaiseksi voit juoda pirtelön. Nyt osaat jo rakentaa itsellesi oman mieluisan maun. Käytä banaania ja maitoa pohjana (myös kaura-, kookos- tai mantelimaito sopivat hyvin) ja lisää niihin marjoja tai vihreitä lehteviä kasviksia oman maun mukaan.

rawpixel-722818-unsplash.jpg

PÄIVÄ

 1. Päivän tärkein tehtävä on muistaa hengittää. Toinen tärkeä asia muistaa on veden juonti ja tällä viikolla kolmas asia, jonka olemme jo omaksuneet on järjestyksen ylläpito. Kun saavut töihin ja ennen kuin aloitat työn teon, niin tarkasta että ympäristösi on siinä kunnossa, ettei mikään ärsytä. Jos jokin asia on huonosti niin laita se ojennukseen. Jos se ei ole mahdollista, niin sitten etsi siitä jotakin hyvää, kaikessa on aina myös hyvä puolensa. Kun olet löytänyt sen mikä on hyvin niin keskity siihen. Mitä enemmän iloa sydämesi tuntee sellaisessakin paikassa tai tilanteessa missä et viihdy, niin sitä nopeammin pääset sanomaan tuolle tilanteelle hyvästit ja jatkamaan suuntaan jota sydän janoaa. Kiitollisuus ja ilo ovat avain pois epämiellyttävästä tilanteesta.
 2. Lounaalla syö jälleen ravitseva salaatti.
 3. Kun puhut ihmisten kanssa, tuttujen sekä tuntemattomien, niin etsi aina jotakin kaunista heidän piirteissään, tavassaan puhua tai kehon liikkeessä. Vaikka ihminen tuntuisi kuinka ärsyttävältä aluksi niin meissä jokaisessa on myös paljon kaunista. Etsi kauneutta, etsi tuota sisäistä kirkkautta ja valoa toisessa henkilössä. Kurkota ulkoisesta sisäiseen ja näe sama valo joka ympäröi sinua, näe se tuossa toisessa ihmisessä. On se sitten ärsyttävä työkaveri, päsmäröivä pomo tai kiukutteleva esikoinen, niin etsi ja löydä valo hänessä. Katso suoraan silmiin, hengitä ja huomaat kuinka nopeasti tuo henkilö palaa kierroksiltaan ja asettuu kanssasi samaan rauhan olotilaan. Läsnäolo tuota toista varten on pysäyttävää. Kiistatilanteissa jos et kiukuttele mukana, tai vihastu niin huomaat kuinka nopeasti tuo toinen henkilökin lopettaa tai poistuu hieman nolona paikalta, koska kukaan ei kovin pitkään jaksa tapella itsensä kanssa. Tappelu etsii vastustusta, jos sitä ei löydy niin ei ole tappeluakaan.
 4. Kulje rintakehä avoinna uusiin tilanteisiin, hengitä vatsa, pallea ja keuhkot täyteen voimaa, joka kantaa sinua pitkin päivää.

freestocks-org-547542-unsplash.jpg

ILTA

 1. Valmista ateria rakkaudella, esitä kiitoksesi sipulille, joka ravitsee sinua, riisille, perunalle, kukkakaalille ym. Kiitä uunia ja hellaa siitä kuinka helppoa ruoanlaitto meille nykyään on. Elä kiitos sydämessäsi nämä seuraavat 10-päivää.
 2. Ennen nukkumaanmenoa voit jälleen tehdä Shabad Kriya meditaation, se auttaa rauhallisen levon saavuttamiseen.
 3. Vietä iltaa joko omassa rauhassa tai rakkaittesi kanssa tehden jotakin yhdessä. Yhteinen aika puolison, lasten, ystävien tai lemmikkien kanssa on arvokkaampaa kuin ruutuaika. Vähennä ruudun käyttöä iltaisin.
 4. Vielä ennen nukahtamista kirja ylös päivän tunnelmia, ajatuksia tai huomispäivän to do-listaa. Näin tyhjennät mielesi ja olet valmis rauhalliseen lepoon ennen uutta päivää.

kevin-delvecchio-273275-unsplash.jpg

Jatka tätä joogista harjoittelua seuraavat 10-päivää. Tämän oppaan viimeinen osa ilmestyy juuri ennen Joulua eli aaton aattona 23.12. Lahjaksi sinulle!

Sat Nam!

t. Inderjit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s