Vaurauden oppikoulu

Siitä on noin 15-vuotta aikaa, kun ensimmäisen kerran otin joogatunnilla puheeksi rahan, varallisuuden ja taloudellisen menestymisen. Muistan kuinka osa oppilaista suorastaan kavahti, toiset käänsivät katseensa nolona pois päin jääden tuijottamaan heinäpeltoa ikkunan takana tai joogamattoa jolla istuivat tai lohjenneita kynsiään. Monikaan ei pystynyt enää siinä vaiheessa katsomaan minuun päin tuntematta hienoista häpeää. Joogatunnilla ei ollut soveliasta puhua rahasta. Me olimme henkisiä, harjoitimme henkevyyttä ja raha oli kaikkea muuta. Se oli henkisyyden täydellinen vastakohta. Vielä tuolloin olin tuore opettaja itsekin, mutta jo nähnyt ja kokenut kaikenlaista yltäkylläisestä varallisuudesta täydelliseen varattomuuteen ja koin tärkeäksi jakaa Yogi Bhajanin opetuksia aiheesta koska tiesin niiden auttavan monia. Ne olivat auttaneet myös minua. Oma ymmärrykseni rahasta energiana oli muuttanut oman suhtautumiseni siihen ja poistanut pelon tunteen jota aikaisemmin olin kokenut suhteessa rahaan ja vaurauteen. Tai erityisesti rahan puutteeseen.

ishant-mishra-Ha4GZKWINdw-unsplash
Kuva: Ishant Mishra

Nyt tilanne on jo hieman eri ja rahasta on soveliasta puhua joogankin yhteydessä. Jossakin vaiheessa ajattelin kirjoittaa ohjekirjan joka auttaa meitä poistamaan rahaan / rahattomuuteen liittyvää pelon tunnetta, mutta kirja jäi aina kirjoittamatta. Keskustelin kerran iäkkään, Vietnaminsodan aikaisen valokuvaajan Tim Pagen kanssa, hän kertoi että hänet oli julistettu virallisesti kuolleeksi neljä kertaa ja jo ensimmäisen kuoleman jälkeen hän lakkasi pelkäämästä kuolemaa. Hän on edelleen elossa vaikkakin keho on monesta kohtaa hieman sirpaleina. Köyhyyden pelko voi olla yhtä voimakas kokemus kuin kuoleman pelko. Onhan kyseessä sama asia, tuntematon, ennen kokematon. On luonnollista että se pelottaa.  Jos on kerran katsonut tiliään niin, että vastaan loistaa kolmea kirkasta numeroa 0,00€ ja vieressä odottaa kasa laskuja, ja kun on selviytynyt siitäkin, niin rahan menettämisen pelko tuskin enää koskaan on edessä. Kun pelko poistuu, pelon aiheuttajalla ei ole enää mitään syytä ilmestyä. Pelko on opettaja.

Pelko estää meitä saamasta sen mitä haluamme ja tavoittelemme. Pelko lamaannuttaa, se sulkee ovet sekä ikkunat. Kaikki mikä on, on energiaa, myös raha on energiaa jolla on vain se arvo jonka sille annamme. Jokainen uusi hengitys on mahdollisuus kohdata pelko ja katsoa sitä suoraan silmiin. Ainoastaan silloin voimme todeta ettei pelkoa todellisuudessa ole, se on mielen aikaansaama pimeä virtaus, jonka tietoisuus voi pysäyttää.

artem-beliaikin-1QA0yxKuItc-unsplash
Kuva: Artem Beliaikin

Menestys, vauraus ja taloudellinen hyvinvointi ovat osa joogista elämää. Rahakin on opettaja. Kuinka me suhtaudumme siihen on jokaisen oma valinta. Jos suhtaudumme siihen energiana jonka annamme virrata kauttamme, kohdistaen sen siihen mikä tuottaa iloa, lisää valon määrää maailmassa ja avaa myötätunnon sekä rakkauden kanavia ihmisten välillä, niin silloin raha on kokemuksena hyvinkin jooginen ja henkinen. Suhtautuminen rahaan tai ylipäänsä mihin tahansa elämässä on aina oma valinta, jonka teemme joka hetki. Hengitys auttaa valitsemaan rauhan ja rakkauden kaikissa tilanteissa, myös niissä mitkä liittyvät pelkoon, rahaan tai menestykseen.

En kirjoittanut kirjaa, mutta tein mindfulness tyylisen verkkokurssin, joka muistuttaa seitsemän päivän ajan lukoista, jotka aukaisemalla astumme askel askeleelta kohti pelottomuuden kokemista. Tavoitteena on saada mieli sellaiseen rauhan tilaan missä 16-sekunnin ajan pystymme keskittymään vain ja ainoastaan kiitollisuuden tunteeseen. Mieli on vikkelä ja vaikka 16-sekuntia tuntuu lyhyeltä ajalta niin mieli ehtii nähdä ja kokea jo monta ylä- sekä alamäkeä noiden sekuntien aikana. Jos haluat tulla harjoittamaan mieltä ottamaan vastaan vauraus ja menestys sellaisena kuin sen haluat kokea niin voit aloittaa tällä 7-päivän lyhytkurssilla. Olen itse mukana koko kurssin ajan ja vastaan kysymyksiisi kysymysmodulin kautta.

7-päivän oppikoulu – avaimet vaurauteen verkkokurssi

”Success, happiness, and constant prosperity are the result of mastering the mind.” Yogi Bhajan

Muut kurssit

Kundaliinijooga, Helsinki

Yksi ajatus artikkelista “Vaurauden oppikoulu”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s