Vesi on vapaus

Kun uskaltaa antuatua ja päästää irti, aukeaa polku, jonka näkee yhä selvemmin.” Näin kirjoittaa Johanna Blomqvist kirjassaan Veden mysteeri – sukellus syvimpään olemukseemme kappaleessa, jonka otsikko on Vesi = vapaus. Veden olemusta olen miettinyt itsekin ja luettuani Johannan syväluotaavaa ja moniulotteista näkemystä aiheesta, joka pohjaa osittain tieteelliseen tutkimustietoon ja osittain taas vanhojen viisausperinteiden tuhansien vuosien ajan kuljettamaan tietoon, koen että olen päässyt omassa ajattelussani paljon pidemmälle kirjan ansiosta. Oli yllättävää lukea, että vesitutkimus on ollut niin arveluttava tehtävä, että monet tutkijat eivät ole uskaltaneet aloittaa sitä. Voiko vedessä olla jotain niin valtavan tärkeää ja samalla mystiikan rajan taakse kurkottavaa, että on parempi antaa asian olla, ettei tule leimautuneeksi joksikin sellaiseksi, jonka tulevaisuus tiedekentällä voisi olla vaakalaudalla? Johannan kyky ja into seistä yksi jalka tuon näkymättömän rajan molemmilla puolilla on ihailtavaa, se vaatii rohkeutta. Johanna Blomqvist on tieteen tohtori, fyysikko, tietokirjailija sekä Reikimestari, joka kirjoittaa kirjassaan myös homeopatiasta pyrkien ymmärtämään sitä laajemmassa kontekstissa.

Tyyneys on mielentila. Tasapainossa asiat eivät etene ja välillä on mentävä äärirajoille, että kasvu tapahtuu.” Lukiessani tätä Johannan kirjoittamaa lausetta muistin, kuinka puhuin kerran erään aivotutkijan kanssa, joka jakoi itseään ikään kuin kahteen leiriin. Henkilönä hän uskoi, että tuon näkymättömän rajan toisella puolella on jotakin, joka pysyy hänelle tuntemattomana mutta tiedemiehenä hän pystyy vastaamaan kysymyksiini vain tuohon rajaan asti. Hän painotti, että tiede ei voi mennä tuon rajan toiselle puolelle. Ja kenties näin onkin, mutta voiko tiede kasvaa täyteen mittaansa, jos se ei edes pyri raaputtamaan tuon rajan pintaa nähdäkseen, josko siellä olisi jotakin joka tukee tieteen oivalluksia? Jospa nämä kaksi maailmaa rajan molemmin puolin eivät olisikaan niin kovin erilaiset? Kenties kasvu kohti jotain vielä laajempaa ymmärrystä voisi tapahtua, jos antautuisimme, päästäisimme irti totutusta ja menisimme äärirajoille? Sekoittaisimme pakkaa oikein kunnolla.

Veden mysteerissä Johanna vetää johtopäätöksen omien tutkimustensa sekä muiden vedestä tehtyjen tutkimusten pohjalta, että emme ole erillisiä vedestä ja että voimme ajatuksillamme vaikuttaa siihen. ”Veden mielletään usein symboloivan tunteita. Ehkä tunteet ja kokemukset ovatkin avain syvempään ymmärrykseen sekä itsestämme että myös vedestä?” Johanna kirjoittaa.

Entä minkälainen vesi on parasta elimistölle? Kuinka sitä puhdistetaan, miten vettä energisoidaan jotta sen terveysvaikutukset moninkertaistuisivat? Minkälaisissa astioissa vettä kannattaa säilyttää? Kuinka astian materiaali vaikuttaa veden olemukseen? EZ-vesi on energisoitua vettä, jota on Johannan mukaan paljon tuoreissa ja terveissä luonnonmukaisesti viljellyissä ja kasvatetuissa kasveissa, jotka syödään pian poimimisen jälkeen. Kirja on täynnä hyviä yksittäisiä vinkkejä aivan käytännön tasolla veden voiman ymmärtämiseen ja kuinka voimme parhaalla tavalla hyödyntää tätä tärkeää elementtiä omassa arjessa.

Kirjan lopussa Johanna listaa 12 kohtaa, tietoa, jota vesi halua viestittää meille, niistä itselleni tärkein on ”Me vaikutamme veteen tietoisuudellamme ja myös tiedostamatta. Vesi ei ole kohdattuaan sinut enää samaa vettä kuin ennen sinua.” Vesi on siis jatkuvan muutoksen alla, vaikkakin tuo sama vesi on kiertänyt täällä maapallon alusta alkaen muuttaen vain välillä olomuotoaan. Veden tietoisuus tallentaa itseensä kaiken tiedon ympäristöstään, säilyttää sen ja kuljettaa tietoa mukanaan. Vesi muistaa! Maapallon massasta on noin 71% vettä, saman verran nestettä on solun massassa. Onko soluneste siis tuota ikiaikaista vettä, johon on aikojen kuluessa tallentunut jokainen kohtaaminen eli kaikki maailmankaikkeuden tieto? Jos näin on, niin meistä jokainen on kävelevä tietopankki. Kääntymällä sisäänpäin me käännymme kohti sisäistä viisautta. Vesi ei ole yhdentekevää, vaan se on silta tämän meidän todellisuutemme ja sen toisen todellisuuden välillä, josta emme voi puhua, joka on, mutta sen selittämiseen ei ole sanoja.

Veden mysteeri – sukellus syvimpään olemukseemme (Viisas elämä, 2023) on tärkeä kirja, helppolukuisuudessaan se on ymmärrettävää tiedekirjallisuutta, jossa liikutaan luontevasti tieteen ja niin kutsuttujen uskomustieteiden alueilla, niitä tyylikkäästi ja kunnioittavasti yhdistäen.  

Pidämme Johanna Blomqvistin kanssa lauantaina 6.4. yhteisen VEDEN VOIMA kurssin @Kundaliinijooga Helsinki. Kurssilla perehdytään syksyllä 2023 ilmestyneiden kirjojemme teemoihin. On mielenkiintoista, että kirjoitimme samoista teemoista kirjoja samaan aikaan ilman että tiesimme täysin mistä toinen kirjoittaa. Oma kirjani on Kadotettu tieto – muinaiskansojen viesti maailmalle (Viisas elämä, 2023). Emme jakaneet ajatuksiamme kirjoitusvaiheessa vaan vasta kun molempien kirjat olivat painossa vaihdoimme tekstit ja luimme toistemme kirjat. Kun aloin lukea Johannan kirjaa ensimmäistä kertaa koin läikähtelevää iloa siitä, että kirjamme keskustelivat keskenään. Puhuimme samoista teemoista mutta eri lasien kautta suodatettuina. Olen nyt lueknut Johannan kirjan kahteen kertaan ja selaillut sitä myöhemmin usein, löydän sieltä joka kertaa jotain uutta ja juuri siihen hetkeen sopivaa tietoa. Lämmin suositus kirjalle, Johannan reikikursseille sekä tervetuloa meidän yhteiselle VESI-kurssille 6.4.

Olen myös luennoimassa Johannan järjestämässä REIKI-seminaarissa 14.9. Seminaarin teemana on REIKIN SYDÄN.

https://www.johannablomqvist.fi

Aloituskuva:  Marko Blažević 

Tietoa kirjoittajasta

Mervi Enqvist

Olen kirjailija, kundaliinijoogaopettaja sekä kouluttaja. Perustin Kundaliinijooga Helsingin vuonna 2015. Opetan ja johdan joogakoulua Helsingin Eirassa edelleen.

Jätä kommentti