Totuus on se miten sinä sen näet

Kirjoitan tätä Alanyassa, missä on parhaillaan menossa ensimmäinen Tie tasapainoon -kurssi. Olemme kolmannessa päivässä ja tänään on vuorossa mieli, sen eri vaiheet sekä luottaminen. Eilen käsittelimme sielua, joka sijaitsee sydämen alueella. Myös ’mielen hermo’ paikannetaan samalle alueelle ja koska ne ovat niin lähellä toisiaan, emme aina tiedä kumpi meitä johtaa mieli vai sydän.

Mieli on työkalu. Sillä on aika, se syntyy ja kuolee. Sielu taas on ikuinen. Elämä eksyttää meitä joskus, lähettää poluille, jotka eivät tunnu oikeilta mutta siitä huolimatta nuo polut vievät mukanaan, yhä syvemmälle epätoivoon. Silloin on helppo tarrautua mihin tahansa oljenkorteen, roikkua siinä ja toivoa, ettei sekin katkea. Tuntuu kuin olisimme tuon hennon oljen varassa, sen armoilla.

marcus-cramer-415741-unsplash.jpg

Vaikka metsä olisi kuinka synkkä, ryteikkö tiheä ja suo upottava, niin sieltä löytyy aina reitti ulos. Olemmeko valmiit luottamaan ja astumaan sieltä pois? Joskun pelon ja tuskan tunne on suoja. Olemme eläneet näissä tunteissa niin pitkään, että kaikki muu tuntuu vieraalta ja herättää turvattomuuden tunteen. Valoon astuminen vaatii rohkeutta, päättäväisyyttä ja suurta luottamista.

Kun mieli luisuu kaaokseen, pysähdy, hengitä ja kiitä siitä mitä sinulla on. Olet elossa, hengität. Jokainen hetki me luomme oman pelimme säännöt yhä uudestaan ja uudestaan. Elämme jatkuvassa kierrossa tämän elämän ja tulevien sekä menneiden elämien kanssa. Kun mieli kuoritaan ytimeen asti tyhjäksi, siitä poistetaan kaikki määreet, jotka olemme itsellemme antaneet, tai olemme hyväksyneet ne toisten suusta. Kun näemme itsemme ytimeen ja tunnistamme kipupisteemme, niin uudistuminen ja jälleenrakennus voi alkaa. Voimme luoda itsemme uudelleen juuri sellaisena kuin haluamme olla. Totuus on meidän sisällä, ei ulkopuolella. Oma totuus on turvapaikka ja se rakentuu joka hetki uudenlaiseksi, jokainen valinta määrittää sen yhä uudelleen. Kukaan meistä ei ole koskaan valmis, elämien kierto on iäti jatkuva spiraali.

Hengitys tekee tilaa toivolle, toivo ohjaa meidät valoon. Totuus on se miten sinä sen näet, totuus on voimapaikkasi.

IMG_5786.JPG

 

 

Sat Nam,

Wahe Guru!

t. Inderjit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s