Unelmilla on tehtävä, ne ovat tarkoitus!

Kun mielessä syttyy palo, halu, tahto lähteä kulkemaan jotakin tiettyä tavoitetta kohti, niin se ei ole sattumaa vaan sitä on alustettu jo pitkään. Vuosia, vuosikymmeniä, vuosisatoja, vuosituhansia ja paljon sitäkin pidempään. Kun tahto saavuttaa jotakin sytyttää meissä ilon kipinän, niin tiedämme, että kyseessä on juuri oikea siirto. Syytä sille on turha vielä siinä vaiheessa kysyä, se selviää aikanaan. On kuin suostuisi tanssiin elämän kanssa luottaen, toivoen ja odottaen.

En ollut ajatellut sen enempää kundaliinijoogakoulun perustamista Helsinkiin kunnes täydellinen paikka heitettiin syliini. En ollut ajatellut, että kevyt puheemme ystäväni Minnan kanssa joogakoulun perustamisesta Alanyaan koskaan muuttuisi puhetta todemmaksi, kunnes viime tammikuussa ymmärsin, että ei ole muuta vaihtoehtoa. Päätöksen tehtyäni täydellinen paikka heitettiin jälleen syliini.

IMG_6521

Se, mikä näitä kahta joogakoulua yhdistää, on niiden tasapainoinen vastakkaisuus. Toinen sijaitsee kellarissa maan uumenissa ja toinen kattojen yläpuolella lähellä taivasta. Toisen tunnelma on hämyinen, kynttilöiden valaisema ja toinen on täynnä sisälle tulvivaa valoa. Helsingin joogakoululla kierreportaan vievät vastapäivään alaspäin tutkimaan itseämme, mistä olemme tulleet, kuinka hyvin tunnemme itsemme? Alanyassa taas portaat kaartavat ylöspäin kohti unelmia, toiveita, oman todellisuuden luomista. Tähtiin suuntaavissa portaissa on kuitenkin mukana hipaus maadoittumista. Niiden marmoripinta on iältään niin vanhaa, että tarkasti tutkimalla voi niistä löytää fossiileja.

Nämä kaksi erilaista mutta saman tunnelman omaavaa koulua edustavat ensimmäistä sekä seitsemättä chakraa. Kellarissa on helpompi katsoa omaan menneisyyteen ja etsiä hyväksymisen tunnetta, olla hetken aikaa äiti-maan sylissä, suojassa, kun taas lähellä taivasta, valossa kylpien on helppoa voimaantua ja lähteä kulkemaan kohti omia unelmia. Niiden toteutuminen tuntuu itsestäänselvyydeltä.

IMG_7162

Nämä kaksi kundaliinijoogakoulua täydentävät toinen toistaan. Keskenään ne ovat jo itsessään Chakrapolku tiellä tasapainoon. Oma unelmani toteutui, saan vihdoin asua meren äärellä, lämmössä keskellä ikivanhaa kulttuuria, joka edelleen näkyy ja tuntuu täällä. Maaperä huokailee ikuisista ajoista, vuorten takaa nouseva aurinko antaa voimaa kolmannelle chakralle ja horisonttiin pehmenevä meri pitää luovuuden virtaa yllä.

Much Love,

t. InderjitIMG_7221

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s