Päivä 1/13 – Chakrapolku

Loin Chakrapolun sekä Tie tasapainoon kurssit muutosvaiheen työkaluiksi, avuksi silloin kun ei tiedä mitä tulisi tehdä, mihin suuntaan kulkea, tai vastaavasti jos on uuden aikakauden alussa ja vielä hieman epävarma siitä mitä edessä odottaa. Nämä kurssit auttavat ymmärtämään vallitsevaa tilannetta, hyväksymään sen sellaisena kuin se on ja opettavat meitä suuntaamaan ajatukset tässä hetkessä kohti valoa ja iloa.

Päätin itse aloittaa 13 päivän harjoituksen, valmistautuessani Suomesta tulevia 16 joogia varten joiden kanssa pidämme Tie tasapainoon kurssin täällä Alanyassa Sunprime C-Lounge hotellin joogalaiturilla, sekä uudella kundaliinijooga studiollamme kadun toisella puolella. Huomasin myös, että en enää mahdu viimevuotisiin vaatteisiini, joten haluan testata auttaako 13 päivän henkinen sekä fyysinen puhdistautuminen asiaan. Kurssien tueksi palaan takaisin vegaani ruokavalioon nähdäkseni voisivatko nämä kaksi toimia toisiaan tukien näinkin lyhyessä ajassa.

fullsizeoutput_bf

Tänään 23.9. on 13-päivän ensimmäinen päivä, aloitan 1-chakran harjoitteilla ja tämän päivän teema on HYVÄKSYMINEN. Etenen siis ensin 8-päivän ajan yksi chakra per päivä. Sen jälkeen jatkan Tie tasapainoon kirjan mukaan käyden yhden osion kirjasta aina yhtenä päivänä. Koska kirjassa on viisi osaa, harjoitusajaksi tulee 13-päivää.

Eräs oppilas, joka parhaillaan tekee 8-viikon Chakrapolkua verkkokurssina, kertoi aina ennen harjoitusta lukevansa kappaleen kysymykset mutta vastaavansa niihin vasta harjoituksen jälkeen. Näin siis kysymys soi mielessä harjoitusta tehdessä ja vastaukset nousevat esiin kuin itsestään, hiljaa kutsuttuna. Päätin tänä aamuna tehdä juuri näin. Koska on sunnuntai niin aurinko oli jo nousemassa kun heräsin. Olin kyllä kuullut rukouskutsun jo ennen puoli kuutta, mutta jatkoin unia seitsemään asti. Kun asettauduin matolle aurinko oli jo nousemassa.

IMG_7591

Ennen joogaa aloitin päivän sitruunavedellä. Sen elimistöä puhdistava vaikutus heti aamulla ensimmäisenä juomana tukee myös henkistä virittäytymistä ja energiakanavien tasapainottamista.

IMG_7582

Ennen joogaharjoituksen aloittamista kysyin siis itseltäni kysymyksen:

IMG_7594

IMG_7589

Kun harjoitukseni oli ohi, aurinko oli jo noussut korkealle. Lisäsin ensimmäisen chakran harjoitteluun vielä Auran vahvistussarjan jota olen tehnyt lähes 500 päivää, matkallani 1000 päivään asti. Opettajani sanoi, että jos jotakin tiettyä harjoitusta tekee 1000 päivää niin sen vaikutus sinussa on pysyvä loppuelämän ajan. Vahvistan siis auraani nämä 1000 päivää, jotta se on hoidossa sitten loppuelämäksi 🙂

Sain myös vastauksia kysymykseeni ja kirjoitin ne itselleni ylös päiväkirjaan. Koska jokainen haaste elämässä on opettajamme, niin tällä hetkellä oma suurin haasteeni ja hyväksymistä opettava tekijä on internet yhteys. Turkissa se on ajoittain haaste kaikkialla, mutta me satumme asumaan katvealueella, jossa se on erityinen haaste juuri meille. Tilannetta ollaan korjaamassa, mutta turkkilaiseen tapaan kaikki tapahtuu verkkaisesti, hiljalleen, ei mitään kiirettä. Tämäkin on hyväksymisen opettelua minulle suomalaiselle, joka olen tottunut siihen että asiat hoidetaan nopeasti ja jos netti hidastuu hankitaan nopeampi yhteys. Arki on koulu, josta ei valmistuta milloinkaan. Mutta sen kanssa voi opetella elämään hyväksyvästi, ilolla, tässä hetkessä suunnaten katse kohti valoa.

IMG_7593

Ensimmäisen chakran päivänä keskitymme maadoittumiseen, menneisyyden hyväksymiseen, itsemme hyväksymiseen juuri sellaisena kuin nyt olemme. Tämä hetki on tärkeä, tämän hetken ajatukset, sanat, teot ja tunteet luovat tulevaisuutemme itsensä näköiseksi. Pysähdy hetkeksi, kosketa maata paljain varpain, ole läsnä ja suuntaa katse kohti valoa. Ilo on menestyksen avain, iloa seuraa kiitollisuuden tunne. Kiitollisuuden tunne poistaa esteet tieltämme.

Iloista sunnuntaita!

t. Inderjit

8-viikon Chakrapolku verkossa. 30.12. alkaen.

Seuraava Chakrapolun 3-päivän kurssi 13.-15.12.2019 Helsingissä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s