Opas joogiseen elämään

Törmään usein kysymykseen, että mitä on jooginen elämäntapa, mitä siihen kuuluu ja kuinka sen voisi aloittaa. Päätin antaa kaikille teille, joita tämä kiinnostaa ja jotka haluatte kokeilla elää 40-päivää joogisesti, yksinkertaiset ohjeet tätä varten. Olkoon tämä opas joogiseen elämään. Jaan sen neljään 10 päivän osioon. Tänään julkaisen niistä ensimmäisen ja 10 päivän kuluttua on vuorossa ohjeet seuraaville 10 päivälle. Kundaliinijoogassa ja monessa muussakin traditiossa 40 päivää pidetään toiston vahvistamisen lukuna. Kun 40 päivän ajan teet yhtä harjoitusta päivittäin olet onnistunut aktivoimaan uuden tavan ja tottumuksen. Jos jatkat 90 päivään asti olet tehnyt tästä uudesta tottumuksesta elämäntavan vähän samoin kuin hampaiden pesu tai suihkussa käynti. Jos jatkat 120 päivään asti niin muut ympärilläsi huomaavat sinussa tapahtuneen muutoksen. Jos jatkat aina 1000 päivään asti niin tuo muutos sinussa on pysyvä. Siispä aloitamme!

PÄIVÄT 1-10

zwaddi-116-unsplash.jpg

AAMU 

Herää riittävän aikaisin, jotta ehdit rauhassa tehdä joogaharjoituksen ja muut aamutoimet.

 1. Pese hampaat ja harjaa kielestä irti yön aikana siihen kiinnittyneet bakteerit.
 2. Juo iso lasillinen sitruunavettä.
 3. Asetu rauhalliseen paikkaan missä voit tehdä aamun joogaharjoitukset. 40-päivän ajan tee yhtä ja samaa harjoitusta. Voit valita harjoituksen itse jos jo tunnet kundaliinijoogaa mutta jos tämä joogalaji on sinulle uusi, niin suosittelen aloittamaan Energiaa kohottavalla sarjalla, se löytyy Voiman tie kirjan sivuilta 54-59 sekä Rauhallisen sydämen meditaatio saman kirjan sivuilta 60-61. Löydät molemmat myös englanninkielellä googlaamalla: Kriya for Elevation sekä Meditation for Calm Heart. Voiman tie, Chakrapolku sekä Tie tasapainoon kirjoista löydät hyvät ohjeet harjoituksen aloittamiseen. Myös Noora Lintukankaan Viihdy omassa arjessasi ohjeistaa sinua tähän.
 4. Rentoudu hetki harjoituksen jälkeen. Harjoitukseen voi kulua 20-60 min, voit siis vähentää annettuja aikoja 1 min tai jos jo olet kokenut kundaliinijoogi niin voit tehdä maksimi ajoilla.
 5. Aamupalaksi suosittelen pirtelöä. Reseptin löydät täältä, tai voit kehittää itse oman suosikkipirtelösi.

Pirtelö

PÄIVÄ 

 1. Muista hengittää päivän mittaan. Jos huomaat, että tunteet kiihtyvät arjessa lasten, puolison tai työympäristön kanssa, niin ennen kuin reagoit muista ottaa muutama syvä hengitys aivan vatsan pohjaan asti. Hengitys tasaa emootiot. Sen jälkeen juo iso lasillinen vettä ja vasta sitten ilmaise mielipiteesi.
 2. Juo muutenkin riittävästi vettä päivän mittaan, jotta emootiot eivät lähde ailahtelemaan.
 3. Muista pitää taukoja työskentelyn lomassa. Taukoja ilman sosiaalista mediaa! Ota vaikka kuppi vihreää teetä (tai kahvia) ja istu aivan rauhassa ikkunasta ulos tuijotellen. Mitä pidemmälle pystyt katsomaan omasta ikkunasta niin sen parempi. Horisontti auttaa ottamaan etäisyyttä mielessä pyöriviin asioihin.
 4. Lounastauolla syö iso ja ravitseva salaatti.
 5. Käy kävelyllä ulkona. Jos mahdollista niin kävele töihin tai kouluun tai kävele ainakin osa matkastasi.

aaron-burden-160095-unsplash.jpg

ILTA

 1. Valmista ateria ajatuksella, ole läsnä kun leikkaat vihanneksia, keität riisiä tai annat kasvisten hautua. Muista, että rauhan tunne ruokaa laittaessa välittyy valmiin ruoan välityksellä sinulle itsellesi sekä heille joille aterian tarjoilet. Keskity myös syömiseen samalla tietoisuudella ja läsnäololla sekä rauhalliseen keskusteluun läheistesi kanssa. Aterioinnin yhteydessä on myös hyvä välttää sosiaalista media ja laitteita. Yhdessäolo on korvaamatonta.
 2. Jos haluat rauhoittua vielä meditaation parissa niin Voiman tie kirjasta löytyy hyvä meditaatio ennen nukkumaan menoa s. 86-87. Tai englannin kielellä googlaamalla Shabad Kriya. 
 3. Ennen kuin menet nukkumaan kirjaa päiväkirjaan tai muistikirjaan tunnelmia ja ajatuksia päivän varrelta tai asioita joita sinun tulisi muistaa seuraavana päivänä. Kun tyhjennät näin mielesi kirjoittamalla niin saat helpommin unen päästä kiinni ja nukut levollisemmin.
 4. Mene nukkumaan ajoissa, jotta jaksat herätä aikaisin aamun joogaharjoitukseen.

sage-friedman-608071-unsplash.jpg

Jatka tätä ohjelmaa 10 päivän ajan.

Huom! Jos juot kahvia, poltat tupakkaa tai olet tottunut siemailemaan viiniä iltaisin voit siitä huolimatta aloittaa joogisen elämäntavan. Sinun ei tarvitse pyyhkiä pois tai vaihtaa totuttuja tapoja heti yhdellä kertaa. Kun jatkat tietoista hengittämistä, joogaharjoituksia ja meditaatiota niin huomaat kuinka vähitellen tavat ja tottumukset, jotka eivät enää palvele hyvän olon tunnetta sinussa alkavat pikkuhiljaa varista pois. Kun pysyt uskollisena sille mitä kohti olet elämässä menossa, kohti omaa unelmaasi parhaasta mahdollisesta tulevaisuudesta, niin keho ja mieli muokkautuvat juuri sellaiseksi kuin mitä tarvitset toteuttaaksesi itseäsi ja tehtävääsi. Ole kärsivällinen, etene rauhassa ja nauti kaikesta mitä teet!

5.12. saat uudet ohjeet seuraavalle 10 päivän jaksolle.

Onnea matkaan!

t. Inderjit

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s